E-könyvek Izsófalváról
 

Izsófalvával kapcsolatos könyvek gyűjteménye

Községünk honlapján mostantól 8 Izsófalvával kapcsolatos könyv olvasható pdf-formátumban. Ezekből szinte teljes képet kaphatnak az érdeklődők a település múltjáról, nevezetes személyiségeiről, eseményeiről, hagyományairól stb. A könyvcímek a következők:

 

Az izsófalvai vonatkozású nyomtatott források gyűjtését és digitalizálását az Izsó Miklós Művelődési Ház, Könyvtár és Emlékház munkatársai végezték. A munkát folytatják, s várható, hogy a közeljövőben újabb honismereti anyagok kerülnek a honlapra.

 

IZSÓ MIKLÓS A KORABELI MAGYAR SAJTÓBAN (1859-1875)

Sokéves kutató- és gyűjtőmunka eredményeként elkészült az Izsó Miklósról életében megjelent újság-, hetilap- és folyóirat-cikkek gyűjteménye. A művész pályájának kezdetén, az 1850-es, 60-as évek fordulóján már viszonylag sok újság és más sajtótermék jelent meg hazánkban, amelyek száma évről évre gyarapodott. Bár a cenzúra még működött, de már viszonylag széles volt a szerkesztők és az újságírók mozgástere. Akkoriban a napi- és a hetilapok voltak a tájékozódás legfontosabb forrásai, melyek változatos tartalommal, érdekes hírekkel igyekeztek az olvasók kedvében járni. Ma már elképzelhetetlen, de a képzőművészekről (festőkről, szobrászokról) szóló tudósítások is nagy érdeklődésre tartottak számot: az újsághírek alapján szinte napról napra nyomon követhették a tevékenységüket.
További részletek *pdf

 

 

»Lap teteje

Nyugdíjas Klub Táncsoportja
Majorette csoport
© 2002-2023 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.